Food Work: de la Norvège au Japon

Some say Nordic & Japanese cultures have many things in common: a bunch of Norwegian designers decided to explore this assumption, with a project named “FoodWork”.  A series a objects designed “for everyday situations in Norway“, but inspired by their “particular understand­ing of Japanese culture. In other words: we have at­tempted to make Norwegian objects that could also be relevant to Japanese living.”

Certains prétendent que les cultures scandinave et japonaise ont beaucoup en commun. Un collectif de designers norvégiens ont décidé d’explorer cette hypothèse, avec leur projet “FoodWork” : une série d’objets créés pour “des situations quotidiennes en Norvège“, mais inspirée de leur “compréhension particulière de la culture japonaise. En d’autres termes, nous avons essayé de faire des objets norvégiens, mais qui trouveraient leur utilité dans la vie quotidienne japonaise.”

Designers Andersson & Voll (Espen Voll and Torbjørn Anderssen were two of the founding members of the international design success Norway Says), Cathrine Maske, Petter Skogstad, Kristine Five Melvær, Hallgeir Homstvedt, Kristine Bjaadal, and Per Finne have imagined the food-related pieces, in such categories as storage, preparation, presen­tation, and eating. The “FoodWork” collection was initially created for Design Tide Tokyo.

Les designers Andersson & Voll (Espen Voll et Torbjørn Anderssen sont deux des membres fondateurs du célèbre collectif et studio Norway Says), Cathrine MaskePetter Skogstad, Kristine Five Melvær, Hallgeir Homstvedt, Kristine Bjaadal, et Per Finne ont imaginé ces pièces en rapport avec la nourriture, chacune répondant à une catégorie : stockage, préparation, présentation, arts de la table. La collection “FoodWork” a initialement été créée pour l’événement Design Tide Tokyo.

(photos Espen Grønli, Ellen Johanne Jarli)





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